Sisustus

Uudet tulokkaat

26.6.2016

IMG_0548

Tapiovaara Kiki

Meille on rantautunut uusia kalusteita, mitkä ovat Ilmari Tapiovaaran suunnittelemia. Kyseessä on Tapiovaaran Kiki-sohvapöytä sekä Lukki-tuoli. Olin ehtinyt haaveilla molemmista jo tovin ennen ostopäätöstä. Halusin kuitenkin ensin varmistua sohvapöydän suhteen, sillä edellisessä asunnossa meillä oli toimimatonton sohvapöytä ja myimme sen siksi pois ennen muuttoa. Uudelle sohvapöydälle oli kolme kriteeriä: pieni, neliön muotoinen sekä kevyt muotoilultaan. Kiki-sohvapöytä vastasi kaikkiin näihin tarpeisiin. Pieni koko ja keveys ovat oleellisia seikkoja pienehkössä asunnossamme, jotta tilan tuntu ja ilmavuus säilyvät. Sohva on kuitenkin isohko ja pehmeä, joten sen pariksi sopii hyvin virtaviivainen ja kevyt sohvapöytä. Pöydän tekevät kevyeksi sen ohuet metalliputkijalat sekä ohut pöytälevy. Tällainen muotoilu viehättää itseä, joten ei ole ihme, jos Tapiovaaran Lukki-tuoli on myös mieluinen, vaikka Tapiovaaran muotoilu on muutoinkin kaunista ja puhuttelevaa.

Lukki-tuolista meille kotiutui itseasiassa kaksi väriä, kuvissa näkyvä kivenvalkoinen sekä musta. Vaalea tuoli päätyi työtuoliksi olohuoneen työpisteeseen. Työtuolina toimi ennen tätä Tapiovaaran Aslak-tuoli, mutta tuoli ei toiminut hyvin pienessä tilassa sohvan takana, isomman kokonsa sekä käsinojien takia. Lukki-tuoli on puolestaan kuin tehty kapeaan tilaan siroutensa vuoksi. Lisäksi tuolin vaalea väritys sointuu täydellisesti String-hyllyn tammisiin osiin sekä valkoiseen seinään. Mustat Lukki-tuolit ovat taasen tulossa lasten työtuoleiksi, kunhan heidän kirjoituspöydät saadaan uudistettua. Malttamattomana odotan lastenhuoneiden muutosta, sillä pystyn jo visioimaan tuolit huoneisiin.

Olen hyvin tyytyväinen uusiin huonekaluihin, mistä varmaan kertoo sekin, että sohvapöytä löysi heti paikkansa ja lyhyellä kokemuksella voin sanoa sohvapöydän toimivaksi. Enää ei tarvitse pelätä lattialle jätettyjen lasien kaatumisen puolesta. Mikään ei kuitenkaan ole täydellistä, joten yksi epäkohta sohvapöydästä nimittäin löytyy. Pöytälevyn musta väri on aika haastava veto lapsiperheessä, sillä siinä näkyy kaikki sormen jäljet. Pöly näkyy luonnollisesti myös mustassa värissä helpommin, mutta se on hyvä merkki siitä milloin voi alkaa pyyhkimään pölyjä. Mitä sormen jälkiin tulee niin ne saa pyyhittyä pois, mutta tästä syystä olen harkitsevainen mustien huonekalujen suhteen. Nyt pinnalla olevat mustat keittiöt olisivat kieltämättä painajaiseni, vaikka jäljet näkyvät eri tavoin erilaisilla mustilla pinnoilla.

Lukki tuoli

Tapiovaara Lukki

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.