Ruoka

Tumma suklaa

25.11.2015

suklaalevy

tumma suklaa

Rakastan suklaata, mutta olen enemmän vaaleamman suklaan perään kuin tumman. Tästä huolimatta nautin kyllä tummistakin suklaista, mutta enemmänkin maistelu mielessä. Siinä missä joskus aikoinaan kaupasta sai lähinnä vain taloussuklaata niin nykyisin tarjonta huomattavasti laajempi. Muutamia vuosia sitten oli varsinainen tumman suklaan buumi, mikä jätti jälkensä. Onhan se terveellisempääkin 😉 Tummissa suklaissa on huomattavia eroja, on niitä, mitkä maistuvat niin sanotusti tummalta suklaalta eli lähinnä kaakaolta ja sitten on niitä, mistä löytyy muitakin maku-ulottuvuuksia. Itse olen innostunut eniten eri maiden ja alueiden suklaista. Niiden vertaileminen keskenään on hienoa, koska maut ovat hyvinkin erilaisia, vaikka kaakaon prosenttipitoisuus olisi sama tai lähes sama.

Esimerkiksi näissä Levy Chocolaten suklaalevyissä on vain prosentin heitto kaakaopitoisuudessa (71% ja 72%), mutta kaakaopavut tulevat eri alueilta ja maut ovat tyystin erilaiset. Vihreä levy on Madagascarista ja punainen Dominikaanisesta Tasavallasta. Vihreä on mielestäni aikuiseen makuun oleva suklaa, jos hakisin vertauskuvaa viinimaailmasta niin vertaisin hyvin tanniiniseen punaviiniin. Vihreässä on tumman suklaan karvautta ja tietynlaista tupakkamaisuutta. Punainen puolestaan on hedelmäisempi eikä yhtä karvas kuin vihreä. Itselle punainen oli mieluisampi vaihtoehto, mutta vihreä oli myös kiinnostava. Ehkä siksikin, että oman makupaletin haastaminen tekee välillä hyvää. Tottuminen uuteen makuun voi ajan myötä aukaista aivan uudenlaisen makumaailman.

Levy Chocolatelle myös pisteitä kotimaisuudesta. Luonnollisesti pavut tulevat muualta, mutta kotimainen yritys myös paahtaa sekä murskaa pavut itse Suomessa. Pakkauksissa on upea ja selkeä desing, mikä erottuu edukseen. Nämä kävisi oivaksi lahjaksi suklaan ystävälle.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply