Sisustus

Töistä ja asumisesta

7.8.2018

 

Tähän juttuun olen laittanut kuvia miehelleni myyntiin tulleista kohteista, joita olen kuvannut ja stailannut hänelle. Olemme molemmat tykänneet tästä työstä ja päätös miehen alan vaihdosta on tuntunut oikealta, vaikka välittäjän työ ei missään nimessä ole helppoa niin kuin yleisesti helposti luullaan. Meillä on kuitenkin intohimoa asumisasioihin jo omastakin takaa ja haluamme myös auttaa muita siinä. En tarkoita vain kauniita kuvia, vaan myös taloyhtiöihin ja remontteihin liittyyviä asioita. Meistä on oikeasti mielenkiintoista lisätä tietämystä sisäilma-asioista, remonttivirheistä, laillisista seikoista ja muista tärkeistä asumiseen liittyvistä asioista. Olemme siitä ehkä hieman outo pariskunta, että tykkäämme työskennellä yhdessä ja olemme aina ns. tuoneet työt kotiin, vaikka ei saisi. Tykkäämme keskustella ammatillisista asioista yhdessä. Olemme itse nähneet ja kokeneet alalla aikamoisia juttuja, minkä vuoksi haluamme tehdä itse asiat paremmin. Kevät ja alku kesä vierähti hyvin näissä asuntojen kuvaamisissa, niin jaksamista oman kodin kuvaamiseen ei ole ollut ihan samoissa määrin. Itse olen kuitenkin nauttinut joka kodin kuvaamisesta ja ollut kiitollinen, että olen päässyt näkemään erilaisia asuntoja. Tästä syystä ajattelin jakaa kuvia myös teidän kanssa, sillä tykkään myös selailla myytäviä asuntoja inspiraation vuoksi.

Tätä juttua on venyttänyt se, että miehen työn vaihduttua meillä ei ole ollut kesälomaa. Vähensin kesäksi somen käyttöä, jotta vapaa-aikana tulisi keskityttyä paremmin perheen ja ystävien kanssa olemiseen. Lisäksi meille tarjoutui mahdollisuus vaihtaa vuokra-asuntoa, mikä on lohkaissut osan ajasta. Kolmas muutto vuoden sisällä ei todellakaan houkutellut, mutta helpompi arki painoi vaakakupissa enemmän. Alku kesästä saimme tietää, ettei nuorimmainen saa hakemaamme päiväkotipaikkaa, vaan hänelle osoitettiin paikka toisesta kaupunginosasta. Voin sanoa, että petyin kaupungin toimintaan ja olin vihainen, sillä olemme jo kertaalleen kuskanneet kahta lasta eri kaupunginosiin päiväkoteihin enkä lähde samaan rumbaan toiste. Viimeksi kaikki päättyi keuhkokuumeeseen ja siihen, että otimme toisen lapsen päiväkodista pois. Työmme ovat joutuneet kärsimään ja joustamaan näiden päiväkotikuvioiden takia siitä lähtien, kun palasimme Helsinkiin.

Kohtalo puuttui tällä kertaa kuitenkin peliin ja meille tarjottiin asuntoa tutusta ympäristöstä eli Maunulasta, mikä tulee helpottamaan huomattavasti päiväkoti- ja kouluasioita. Tilanne on tuntunut jokseenkin koomiselta, kun palasimme toiselle puolelle vanhaa Maunulaa. Ei täältä näköjään pääse kulumallakaan pois 😀 Itse käytän näistä taloista nimitystä Ekelundin rivitalot, arkkitehdin mukaan. Nämä ovat juuri niitä taloja, mitä ihailimme vaunulenkillä esikoisen kanssa kymmenisen vuotta sitten. Upea tilaisuus päästä kokemaan asuminen näissä ja voitte kuvitella, mikä vertailu meillä on edelliseen Maunulan kotiimme, sillä molemmissa on paljon yhtäläisyyksiä, mutta myös eroavaisuuksia. Voin myös paljastaa, että itselläni on seisonut koneella juttu näistä Ekelundin rivitaloista jo tovin. Kuvat löytyy, mutta teksti uupuu. Josko saisin sen nyt jossain vaiheessa aikaiseksi, kun asia on hieman ajankohtaisempi. Tähän hätään voi ihailla Maunulan arkkitehtuuria alempana olevista kuvista, joissa miehen kohde entiseltä kotikadultamme.

Se koti on kerrassaan upea, asukkaiden sisustuksessa on ihanaa kerroksellisuutta ja talossa upeaa arkkitehtuuria. Voitte arvata houkuttelisiko tällainen myös meitä. Entisessä Maunulan kodissa ajattelin monesti, että jossain vaiheessa siirtyisimme johonkin saman kadun isompaan asuntoon. Kaikella on kuitenkin syynsä ja uskon, että tämä meidän vuokrarumba on vahvistanut sen, että haluamme oman kodin omakotitalosta. Saa nähdä toteutuuko haave ja miten, sillä viidennelle kodille on aikamoiset kriteerit, olemme oppineet, että emme tyydy enää ihan vähällä. Ajatuksemme ovat myös realisoituneet, etsiminen ottaa aikansa. Neljännen kodin löytymiseen meni periaatteessa kolme vuotta ja se opetti paljon. Sen ansiosta meillä on kuitenkin enemmän malttia tällä kertaa ja onneksi saamme töiden sekä vuokra-asuntojen kautta nauttia asumisen eri puolista.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.