Sisustus

Terassi ja piha fiilistelyjä

21.5.2017

 

Kevät on edennyt hitaasti, mutta lämpiminä päivinä meillä on fiilistelty terassilla. Olemme pian asuneet kaksi vuotta tässä asunnossa, mutta vasta nyt pääsemme nauttimaan kunnolla pihasta ja terassista, joten fiilistelyt ovat paikallaan. Ensimmäisenä kesänä muutimme vasta kesän lopulla ja aika meni remontoidessa. Toisena kesänä terassin käyttö jäi vähäiseksi julkisivuremontin vuoksi. Loppukesästä terassin kunnostusta vaatinut pinta saatiin kuitenkin maalattua. Väriksi valitsimme harmaan, mikä miellytti jo edellisen asuntomme terassissa ja väri sopii hienosti yhteen polkuna toimivien liuskekivien kanssa. Samalla värillä maalasimme edellisiltä asukkailta jääneen pihan puulaatikon, mikä toimii kätevänä säilytyspaikkana erilaisille pihatavaroille. Samoin niille saadaan suojaa, koska terassille ei ole mahdollista rakentaa kiinteää katosta suojellun julkisivun vuoksi. Edellisestä asunnosta mukaan tulleet Ikean terassituolit toimivat myös hyvin sään armoilla ja ne saa kätevästi pinottua kesän jäljiltä.

Istutuksiin on valittu helppohoitoisia ja kauniita kasveja. Pionit, kirsikkapuu, syyshortensia sekä japanin- ja hokkaidonvaahtera sopivat niin vanhan talon ilmeeseen kuin modernimpaan terassiin. Samoja vaikutteita on valittu ruukkuihin, perinteikäs pelargoni ja viime kesänäkin ihastuttanut eukalyptus tuovat eloa terassille. Pihalla ei vielä viherrä hirveästi, mutta kirsikan kukat ilahduttavat ja antavat esimakua kesästä. Tämän jälkeen saadaan nauttia jo muuttaessa olleen syreenin huumaavasta tuoksusta. Jännitettävääkin riittää, sillä ostimme puutarhalaatikot pihalle ja kylvimme niihin muun muassa yrttejä. Pihan kulmaukseen kylvettiin kukkia, joten saa nähdä miten käy, kun kevät on ollut sen verta ailahtelevainen tänä vuonna.

Pihan vehmautta odotellessa terassia on ollut helppo piristää. Kukat ja kasvit saavat huimasti aikaan, vaikka niitä olisi aikomus hankkia vielä jokunen lisää. Eero Aarnion Puppy-koira on meillä yleensä lastenhuoneessa, mutta se on helppo siirtää terassille, missä lapset voivat temppuilla sillä tai aikuiset käyttää jalkarahina 😀 Tekstiilejä siirretään myös sisältä ulos tarpeen mukaan, Linumin ruskea istuintyyny sekä Artekin beige Siena-peite tuovat mukavasti pehmeyttä terassin moderniin harmaa-valkoisen liittoon. Lisäksi ruskeat sävyt sopivat hienosti julkisivun beigeen taittavaan harmaaseen sekä ruskeisiin väliaitoihin. Mietinnässä on vielä jonkinlainen pöytä terassille ja jalka aurinkovarjolle, mikä on myös peruja entisestä asunnosta ja sopivasti beigen värinen. Piha ja terassi ovat kuitenkin nyt sen verta hyvässä vaiheessa, että kesällä voi keskittyä enemmän nauttimiseen tekemisen sijaan.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Villis 10.6.2017 at 08:25

  Terassi on muuttumassa todella kauniiksi ja mukavaksi kesähuoneeksi. Ihanat valinnat taas kerran ja osaatte niin hyvin käyttää olemassa olevaa tavaraa ja kalustoa hyödyksi! Itse aina liikaakin niuhota noitten tekstiilien kanssa, en raaski pitää niitä juurikaan pihalla, koska aurinko polttaa niistä niin nopeasti värit. No, ei kait niitä kukaan sinne ulos jätäkään lojumaan päiväkaisiksi, mutta minä nyt osaan niuhotta monesta muustakin, nuukuksissani:))) Ahmin taas kerran blogianne uusiksi, enkä voi kuin huokailla sitä kauneutta, mitä olette saaneet aikaiseksi! Teillä on todella hyvä maku ja lahjat luoda harmoninen koti! Ihastukseni -50 luvun koteihin on äärimmäisen iso ja salainen toiveeni sellaiseen pääsemisestä nostaa päätään kiusallisen usein. Olenkohan joskus kysynyt instagramin puolella tuon vihreän olohuoneen ja makuuhuoneen seinän väriä? Olisikohan teillä siitä vielä olemassa värikoodia ja nimeä, väri miellyttää silmääni kovasti ja yritän tartuttaa mieltymykseni myös poikani -50 luvun kerrostalokotiin. Kiitos jos jaksatte paneutua asiaan. Oikein mukavia kesäisiä hetkiä uudella terassillanne, olette vihdoin ansainneet lepohetkenne siellä!

  • Reply korttelissa 12.6.2017 at 23:09

   Kiitos paljon! Tavaroiden hyödyntäminen tuo hyvän mielen 🙂 Välillä pitää hieman niuhottaa, se kertoo siitä, että välittää omista tavaroista. Meillä tekstiilit ovat ulkona vain käytön ajan eli ei hirveän pitkiä aikoja kerralla. Nyt siitepölykauden vallitessa saa olla entistä tarkempana, vaikka käyttöä vartenhan ne on ostettu. Värikoodista on tullut paljon kyselyjä ja tällä hetkellä koodi pyörii jossain. Olen kuitenkin ajatellut, että koodin löydyttyä pitäisi tehdä ihan juttu maalin sävystä niin se löytyisi itsellekin helpommin 😀 Värisävy on kuitenkin Tikkurilan väreistä ja muistuttaa paljon Tikkurilan nefriitti-sävyä, mutta palaan varsinaiseen sävyyn, kun koodi löytyy 🙂

   Aurinkoisia kesäpäiviä myös sinne!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.