Ruoka

Täyteläinen mutakakku

13.7.2017

 

Olen tainnut tehdä mutakakkua viimeksi nuorena. Ajatus mutakakkuun syntyi lasten hiekkaleikkien innoittamana. Sadekelien mutavellit- ja kakut ovat klassikko siinä missä oikea mutakakkukin. Lapset ovat kyselleet aika ajoin, milloin teen mutakakkua ja sadepäivä tuntui hyvältä päivältä hyödyntää sisällä oloa kakun tekoon. Käytin kakkuun Valrhonan Guanaja-suklaata, 70% tumma suklaa tekee kakusta täyteläisen eikä maku ole liian makea. Sopiva kakku aikuiseen makuun, vaikka teinkin kakkua lapsille. Mutakakun kanssa nautittiin vaniljavaahtoa, mikä tasoittaa tumman suklaan vahvaa makua, sillä yhden lapsen makuun kakku taisi olla hieman liian vahva. Itselle kakku oli taasen sen verta tuhti ja täyteläinen, ettei koko pala uponnut kerrasta. Jääpähän seuraavallekin päivälle, sillä mutakakun sanotaan monesti olevan parempaa seuraavana päivänä. Tosin kakkumme kärsi hieman, kun kuvausten jälkeen kakku tippui lattialle. Onneksi kuvaamisen jälkeen, muuten ei ehkä olisi naurattanut. Sain kakun pelastettua palasina ja mies totesikin kakun näyttävän nyt enemmän mutakakulta 😀

Resepti:

200g voita

210g tumma suklaa (valrhona guanaja 70%)

4 kananmunaa

1/2 dl muscavadosokeria

1,5 dl tomusokeria

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta (valrhona)

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl mantelijauhoja

Ohje:

Vaahdota kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa. Sekoita suklaa-voiseos varoen vaahdon sekaan. Lisää jauhot siivilän läpi ja kääntele hellästi sekaan. Laita seos pyöreään kakkuvuokaan, joka on rasvattu ja jauhotettu. Paista uunin alaosassa kiertoilmalla 180 asteessa 15-18 min.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply