Sisustus

Syysfiilistä nollabudjetilla

22.10.2018

 

Hiljattain facebookissa silmiini osui päivitys, jossa aiheena oli kodin päivitys syksyyn pienellä rahalla. Aihe herätti tunteita eikä niinkään siksi, että sisustaminen pienellä rahalla olisi jotenkin negatiivista, päinvastoin. Itse olen sitä mieltä, että sisustaa  voi kauniisti pienelläkin budjetilla. Se, mikä aiheessa särähti oli kodin päivittäminen syksyksi. En perusta ajatuksesta, että koti pitäisi päivittää joka kauteen tai ainakaan uusilla tavaroilla. Keväällä jo kirjoittelinkin, ettei keväisempi sisustus oikein innostanut. Asia hoitui kauniilla unikoilla ja ulkoa saaduilla kukilla. Siitä tuli myös hyvä mieli, vähempikin riittää. Kukat ovat myös helppo, edullinen ja luontoa säästävämpi vaihtoehto kuin uusi esine.

Innostuin tästä aiheesta sen verta, että päätin kehitellä jotain syksyistä ostamatta mitään. Olin ajatellut, etten taaskaan jaksa mitään syysjuttuja, sillä koko kodin saamisessa järjestykseen muuton jäljiltä oli ihan tarpeeksi. Lisäksi olen viime päivinä stailannut ja kuvannut niin monta kotia, ettei mikään ylimääräinen oman kodin suhteen ole napannut. Tässä kuitenkin innosti juuri se, että voin hyödyntää jo olemassa olevaa. Hyödynnän töissä kuin omissa kodeissa paljon samoja kalusteita ja tavaroita, mutta eri tavoin. Itsestäni se on jopa inspiroivampaa kuin uuden tavaran hankinta. Tätä olisin ehkä kaivannut jutulta. Välillä kyllä näkee juttuja, mihin on koottu haluttuja kirppistavaroita, mutta sekin edellyttää ostamista, vaikka kierrätys on tietenkin parempi vaihtoehto kuin uuden hankinta. Toki jossain vaiheessa tulee jotain ostettua, mutta pointti on, että tavara ei olisi vain yhden kauden hitti.

Oma syysinspiraationi lähti liikkeelle meidän isosta japaninvaahterasta, jonka instensiivisen punaiset lehdet ihastuttavat syksyllä. Pari oksaa löysi tiensä keraamiseen pulloon, jonka punasavinen väritys sopii hyvin lehtien väriin. Pulloa, teekannua ja kynttiläjalkaa yhdistää keraamisuus, pinnan struktuuri sekä syksyinen väripaletti. Bambutarjotin tuo kivasti kontrastia tummille väreille ja se on meillä yleensä koristeena hyllyllä, mutta toimii hyvin myös tarkoituksessaan eli tarjottimena. Hauskin lisä tässä oli latva-artisokka, joka oli ajateltu syömiseen, mutta ehti kuivua ennen käyttöä. Se sai toisen käyttötarkoituksen koristeena. Samoja asioita ei tarvitse kotoa löytyä, mutta inspiraation voi johdattaa samoista väreistä tai luonnon tarjonnasta. Meillä on hyödynnetty kotona paljon luonnosta löytyviä kukkia tms. Kaislat ovat suosittuja eikä niitä tarvitse ostaa kukkakaupasta kuten esimerkiksi pampaheiniä. Kynttilät ovat varma syksyn merkki ja niitä joutuu kyllä helposti ostamaan lisää, jos kynttilöitä ei ole jäänyt edellisvuodelta. Itse ostin ihania eri ruskean ja nuden sävyisiä kynttilöitä kesäreissultamme Fiskarsista. Kynttilöiden hienous on tunnelmassa, mutta myös siinä, että ne eivät jää turhan panteiksi, jos niitä käyttää.

Mukavaa ja inspiroivaa syksyä!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.