Sisustus

Ruokaryhmän vaihdos

30.4.2017

 

Ruokailutilamme eli olohuoneen ja keittiön välimaasto on kokenyt muutoksen. Vaihtuneista kalusteista on näkynyt jo kuvia aiemmissa jutuissa, mutta aihe on ollut toinen. Vaihdoimme vanhaa tuotantoa olevan Ilmari Tapiovaaran Pirkka-pöydän Alvar Aallon 83 pöytään, koska kaipasimme isompaa pöytää. Pöytää, mikä mahdollistaisi paremmin eri toimintojen yhdistämisen  saman pöydän äärelle. Työt, läksyt sekä askartelut oleellisimpina. Lisäksi halusimme ruokailtaessa enemmän tilaa, kun koko perhe on kerralla syömässä. Vieraiden mahtumista pöydän ympärille ei myöskään pistetty pahitteeksi.

Päätymistä Aallon pöytään vahvisti moni seikka. Edellisessä asunnossamme oli myös Aallon ruokapöytä valkoisella laminaatilla ja koimme sen toimivaksi lapsiperheessä. Tussien jäljet lähtevät kätevästi pyyhkimällä eikä pinta kärsi helposti kolhuista. Huudettuamme huutokaupasta uudet ruokapöydän tuolit oli selkeää, että pöydän tulisi toimia yhteen tuolien kanssa. Tuolit ovat Voitto Haapalaisen Askolle 60-luvulla suunnittelemat tuolit, mitkä edustavat hyvin aikakauden vähäeleistä muotoilua. Sopivat myös hienosti meidän talon 60-luvun vaikutteisiin. Aallon pöydän yksinkertainen muotoilu sekä kulmikas muoto ilmentävät samoja piirteitä kuin tuolit. Kalusteiden eri puumateriaalit sopivat yllättävän hyvin yhteen, patinoitunut tammi ja uudempi koivu tuovat kontrastia kokonaisuuteen. Valkoinen puolestaan raikastaa ja yhdistää tuoleja sekä pöytää. Hienoa oli myös saada Eamesin metallilankainen tuoli pöydän ääreen parempaan käyttöön, kun aiemmin tuoli lähinnä seisoi seinustalla. Eamesin tuolin materiaalina oleva metalli puolestaan yhdistyy kivasti Askon tuolien metallijalkoihin.

Löysimme Aallon 83 pöydän käytettynä, mutta uudenveroisessa kunnossa läheisestä kaupunginosasta. Pirkka-pöydän puolestaan myimme toiseen kaupunginosaan. Saimme vaihdon vielä tapahtumaan saman päivän aikana niin, ettei meidän tarvinnut olla ilman ruokapöytää eikä välirahaa tarvinnut laittaa hirveästi. Hyvä ja onnistunut fiilis, vaikka alkuun meidän kesti hieman tottua isompaan pöytään. Pirkka oli mitoiltaan 150×75 ja Aalto puolestaan on 182×90 niin ero oli tuntuva. Olemme kuitenkin olleet enemmän kuin tyytyväisiä vaihdokseen, vaikka entinen ruokaryhmä oli myös mieleen. Uusi kokoinaisuus palvelee kuitenkin paremmin meidän tarpeita ja pöytää on hyödynnetty juuri niin kuin ajatus oli.

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Viivi / Pilviraitti blogi 30.4.2017 at 13:37

  Hieno pöytä. 🙂 Yllättävän hyvin toimii myös yhteen nuo erisävyiset puulajit. Olen haaveillut meille olkkariin vastaavaa pöytää, mutta kun muut huonekalut on tiikkiä tai pähkinää, niin vaalean koivuisen pöydän hankinta on mietityttänyt. Mutta hyvin ne näyttää sopivan yhteen! 🙂

  • Reply korttelissa 12.6.2017 at 09:16

   Kiitos Viivi 🙂 Pahoittelut, että vastaan vasta nyt, laput ovat tainneet jäädä silmilleni. Olen itsekin positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvin eri puulajit toimivat. Ruokapöydän läheisyydessä olevassa tarjoiluvaunussa on hieman patinoituneempi koivu kuin ruokapöydässä, mutta sekään ei pistä silmään, vaikka ympärillä on tummempia puusävyjä. Rohkeasti vain kokeilemaan, tulee mukavasti kontrastia sisustukseen, kun kaikki ei ole samaa sävyä 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.