Sisustus

Remontti

31.7.2015

 

IMG_4126

IMG_4128

Heinäkuun loppupuolella pääsimme vihdoin uuteen asuntoon. Remonttiin liittyviä asioita olimme ehtinyt pohtia hyvin ennen sisäänpääsyä ollessamme vuokralla reilu 2kk. Osin tästä syystä remontti eteni vauhdilla. Vauhtia lisäsi myös se, että vuokra-asunto piti luovuttaa kuun loppuun mennessä ja alakerran makuuhuoneet oli saatava asumiskuntoon siihen mennessä. Kiireen sekä pölyn ja muun remonttisotkun vuoksi kuvia tuli napsittua kännykällä, mutta eiköhän niistäkin käsitystä saa.

Reilu viikossa saimme paljon aikaiseksi. Keittiön kalusteet ja laitteet joko myytiin tai annettiin pois. Keittiön väliseinämä sekä laattalattia purettiin ja lattian sähkölämmitys uusittiin. Uusi keittiö noudettiin Kvikiltä ja uudet keittiökoneet tulivat seuraavana päivänä. Jääkapin saamiseksi sisälle palkattiin muuttofirmasta apua, sillä siihen tarvittiin raavaita miehiä, joille kantaminen on tuttua puuhaa. Mies, joka meillä ei yleensä ole moksiskaan painavista kuormista, sanoi, että tämä oikeasti PAINOI.

Lähes kaikki seinäpinnat uusittiin, tapettia poistettiin urakalla ja maalia laitettiin tilalle. Pääosin valkoista maalia ja muutama seinä tuli alustavasti harmaalla, jotta tunnelma pysyisi rauhallisena ja värit toimisivat myös kalusteiden kanssa. Maalina käytettiin Uulan maalia, mikä on ympäristöystävällinen, muoviton ja hengittävä. Lisäpisteitä tuli myös hajuttomuudesta eli maali ei haissut kuten monet muut maalit eikä päätä päässyt särkemään tämän vuoksi. Muutamaan kohtaan laitamme myöhemmin tapettia.

IMG_4136IMG_4176IMG_4140

IMG_4111

IMG_4190

IMG_4172

Olohuoneen parketti annettiin myös pois ja alakerran kokolattiamatto sai myös kyytiä, koska halusimme yhtenäisemmän ja vaalean kokonaisuuden asuntoon. Samalla lattia olisi helppohoitoisempi eikä keräisi niin helposti pölyä ja muuta likaa itseensä kuin kokolattiamatto. Olohuoneen verhokiskot koteloineen poistettiin, jotta ikkunat pääsisivät enemmän oikeuksiinsa ja huonekorkeuden tuntu paranisi.

Alakerran kaapistoja muuteltiin siten, että yläkaapistot poistettiin, millä saatiin lisää avaruutta sekä omia kalusteita paremmin sopimaan tilaan. Ylhäältä siirettiin kaksi korkeaa kaappia alas ja yksi kaapisto vaihdettiin toiselle seinälle. Säilytystiloista kellari ja luukku maalattiin, kellarin lattiaan laitettiin pinnoite ja luukun lankkulattia hiottiin ja käsiteltiin lakalla.

Viimeisestä huonekuvassa näkyy uutta parkettia, mihin olemme alustavasti olleet todella tyytyväisiä. Etsimme jonkin aikaa samanlaista valkolakattua tammiparkettia kuin edellisessä asunnossamme, mikä olisi myös 1-sauvaista. Saman sävyistä oli kuitenkin yllättävän vaikea löytää, koska edellinen parketti hankittiin yli 5v. sitten ja vaikka vaaleiden lattioiden määrä sinä aikana on kasvanut niin tällä hetkellä markkinoilla on yllättävän paljon liian valkoista, tammen väristä tai harmaaseen taittavaa valkolakattua tammiparkettia. Päädyimme Novafloorin polar white-parkettiin, mikä oli hieman yli siihen budjetoidun rajan, mutta rajan ylitys kannatti. Uusi parketti on myös tasalaatuisempaa kuin edellisen asunnon parketti, vaikka hinta ei eronnut suuresti toisistaan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.