Sisustus

Olohuone ja vihersisustaminen

14.10.2015

Vihdoin voi sanoa, että olohuone muistuttaa enemmän olohuonetta kuin varastoa, vaikka laittamista on vielä, kuten kunnon kukkaruukut. Tärkeintä on kuitenkin olohuoneen tuntu, oleminen on rentouttavaa ja katse viipyilee erinäisissä kohdissa huonetta, nauttien näkemästään. Olohuoneen kalusteet ovat pääosin samoja kuin edellisessä asunnossa, mutta kirjahyllyn vaihto on ollut jo pidempään mielessä, joten myimme vanhan muuton alta pois. Nyt odottelemme, että saamme uuden kirjahyllyn hankittua, jolloin loputkin pahvilaatikot saadaan purettua.

Johanna Gullichsen tekstiilit

Aalto Tarjoiluvaunu

Muutamia uusia hankitoja olohuoneeseen on kuitenkin tullut, aiemmin mainittu Johanna Gullichsenin villamatto desingn marketista, viherkasvit sekä juuri kotiutunut Alvar Aallon mehiläispesä valaisin. Hankinnat istuvat kuin hansikas olemassa olevien kalusteiden joukkoon sekä tuovat hienoista 50-luvun tuntua tilaan. Mehiläispesä on suunniteltu 1953, joten sinänsä ei ole ihme, että valaisin sopii saman aikakauden taloon. Mehiläispesän kanssa kävi vähän samoin kuin aiemmin hankkimamme Alvar Aallon tarjoiluvaunun kanssa. Olimme juuri ehtineet keskustella siitä kuinka tuote miellyttää silmää ja sitä voisi harkita hankittavaksi tulevaisuudessa, jos sellainen osuu kohtuullisella hinnalla eteen. Eikö ohittamaton tarjous tullut heti vastaan. Mehiläispesän messinkiritilät toimivat mukavasti yhteen olohuoneen toisen valaisimen kanssa, mikä on peruja mummoltani ja on myös osin messinkiä.

Aalto valaisin A331

Alvar Aalto mehiläispesä

Peikonlehti

Pitkän tauon jälkeen olemme hankkineet myös viherkasveja. Edellisessä asunnossamme aloimme jo kaivata kasveja, mutta emme viitsineet hankkia niitä muuton tielle. Nyt muutaman viherkasvin myötä olohuone on herännyt uudella tapaa henkiin, harmaa seinä toimii loistavana taustana vihreälle värille ja puupinnat puolestaan saavat eloa vihreydestä. Toisaalta uudemmat valkoiset huonekalut sekä harmaa seinä luovat modernin ja hieman kylmähkön kontrastin, mikä pehmenee mukavasti viherkasvien ansiosta. Vihersisustaminen on viime vuosina muutenkin nostanut suosiotaan, mikäli on uskominen sisustuslehtiä, blogeja ja myyntiliikkeitä. Suosio ei kyllä yllätä, sillä viherkasvit elävöittävät tilaa erinomaisesti ja lisäksi vihreä väri rentouttaa ja luo levollisemman tunnelman. Sinänsä hauskaa, että Habitare-messuilla huomio kiinnittyi Marimekon osaston viherkasveihin, mutta myös Marimekon uusi liike Helsingin Forumin kauppakeskuksessa kiinnitti huomioni vihersisustamisen vuoksi eikä yhtään vähemmän myös siksi, että stailauksessa oli käytetty myös mehiläispesää.

marimekko liike

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.