Sisustus

Löytöjä keittiöön

16.11.2015

viinilaatikko

Olemme tehneet pari ”uutta” löytöä keittiöön. Toinen löytö on viinilaatikko ja toinen on lamppu, mistä vilahti kuva aiemmin instagramin puolella. Molemmat löytyi itsepalvelukirpputoreilta pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Viinilaatikoita meiltä löytyy jo entuudestaan miehen ravintolavuosilta, mutta osa toimii säilytysratkaisuina kirjahyllyssä. Keittiökaapiston yllä on sen verta tilaa, että sinne saa mahdutettua erilaisia säilytyselementtejä kuten viinilaatikoita, mitkä tuovat mukavasti bistrohenkeä keittiöön. Mikä sitten teki viinilaatikosta itselle löydön, kun miettii, että viinilaatikko ei hirveästi poikkea tavallisesta puulaatikosta. Vastaus löytyy viinilaatikon kyljessä olevasta ”etiketistä”, mikä on kauniin yksinkertainen. Huomioni kiinnittyi myös etiketissä olevaan viinin tuotantoalueeseen, mikä on yksi Bordeaux:n maineikkaimpia. Pomerolin alueelta tulevat myös arvostetut sekä arvokkaat viinit kuten Château Le Pin ja Château Petrus, mistä saimme kuulla muutamaan otteeseen koulun viinikursseilla.

Lamppu puolestaan oli unelmalöytö siinä mielessä, että se tuli vastaan juuri oikeaan aikaan ja täysin tarpeeseen. Sähkömiehen hoidettua loputkin sähkötyöt keittiössä olimme vailla lamppua, minkä saisi keittiötason ylle, valaisemaan  ikkunan edustaa. Harkinnassa oli valaisin liikuteltavalla varrella tai Aallon käsikranaatiksi kutsuttu valaisin. Jälkimmäinen kuitenkin mietitytti, koska meiltä löytyy jo aika hyvin Aallon huonekaluja sekä valaisimia, joten vaihtelu virkistäisi. Kuinka ollakaan löydetty valaisin muistuttaa muodoltaan Aallon käsikranaattia. Löydetty valaisin on kuitenkin enemmän mieleeni, koska ulkoverhous on kuparia ja se tuo mieleeni ravintoloiden lämpölamput luukun yllä. Voisi sanoa, että täydellinen löytö meidän keittiöteeman puitteisiin. Kuparin väri tuo myös mukavaa lämpöä hieman teollisuushenkiseen keittiöön ja toimii hyvin yhteen luonnonmateriaalien kanssa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.