Miljöö

Löyly

21.7.2016

IMG_0575

Hernesaari

IMG_0595

IMG_0569

Kevään ja kesän aikana on ollut vaikea olla törmäämättä alkukesästä auenneeseen sauna-ja ravintolakompleksiin nimeltä Löyly. Kuvia ja juttuja on ollut uutisia, lehtiä ja sosiaalistamediaa myöten eikä ihme. Rakennus ja sen toiminta poikkeaa totutusta ravintolan ja saunan yhdistelmästä. Yhteissauna edistää sosiaalisuutta sekä helpottaa saunassa käymisen tarvetta, sillä saunominen onnistuu ilman ryhmää. Konsepti sopii hyvin kaupunkiin, missä eletään hetkessä. Paikassa voi vierailla myös ilman saunomista, maisemasta voi nauttia terasseilta käsin tai sisältä isoista ikkunoista.

Me tutustuimme Löylyyn juhannuksena, kun alun pahin kävijärysä oli taitettu. Rakennus oli pienempi kuin kuvien pohjalta saatu kuva oli, mutta silti rakennus ei pettänyt. Puinen säleverhous lumoaa kenet tahansa suomalaisen, sen verta metsäkansaa olemme, vaikka asuisimme kaupungissa. Anu Puustisen ja Ville Haran suunnittelema rakennus käyttää hienosti hyväkseen geometriaa, isoja pintoja ja niihin yhdistyviä mielenkiintoisia muotoja. Rakennuksen eduksi voi ehdottomasti lukea sen, että sitä on hyödynnetty hyvin. Kävijä pääsee nauttimaan monipuolisesti rakennuksen fyysistä puolista sekä merimaisemasta. Seinusta, minkä alaosan laudat ovat leveämmät kuin muut, jotta sitä voi hyödyntää istumiseen on yksi tällaisista loistavista oivalluksista. Pisteitä ropisee myös sisustuksesta, tuoleja oli paljon erityyppisiä eri tilanteita varten ja pöytinä puolestaan toimi himoitsemani Cane-linen On-the-move-pöytä. Tulevaisuuteen jää myös nähtävää, sillä odotan mielenkiinnolla, kun rakennuksen väri muuttuu puun harmaantumisen myötä. Lisäksi odotan rakennuksen ympäristön muuttumista, sillä merinäköalaa huomioimatta maisema on vielä karuhkoa teollisuusaluetta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.