Sisustus

Levollinen makuuhuone

14.10.2017

 

Makuuhuoneemme vaihtui lapsien kanssa, vaikka emme periaatteessa tarvinneet enempää tilaa niin vaihdos on tuntunut luksukselta. Sängyn molemmin puolin on tilaa kulkea ja huoneeseen mahtuu molemmille yöpöydät. Ja vaikka monesti sanotaan, ettei makuuhuoneessa saisi olla televisiota niin meistä on aivan ihanaa, kun sängystä voi katsoa ohjelmia. Ajatuksena oli myös, että voimme koko perheen voimin katsoa ”boxilta” uutuus elokuvia mukavammin sängystä, kuin aiemmin osan katsoessa lattialta ja osan lasten sängyistä. Vaihdoksen yhteydessä palautimme vaatekaapin kohtaan, mihin se laitettiin remontin yhteydessä ja maalasimme värilliset seinät valkoisella. Kerta heitolla huoneeseen tuli tilaa ja valoa huimasti lisää. Valkoiseen maaliin päädyttiin, koska huoneet kaipaavat vaaleaa sävyä tuntuakseen valoisilta, mutta en kuitenkaan jaksanut alkaa arpomaan eri sävyvivahteiden kanssa. Pitkän värikauden jälkeen valkoinen tuntuu ihanan raikkaalta, vaikka juuri puhutaankin, että valkoinen väistyy värien tieltä. Kai sitä pitää aina saada kulkea vastavirtaan 😀 Toisaalta valkoinen ei mielestäni mene koskaan pois muodista, se on vähän sama kuin musta vaatteissa.

Makuuhuoneen sisustaminen on vielä hieman kesken, mutta nautin jo alkuun, kun sain meille rakkaita tavaroita paremmin esiin. Molemmat ”yöpöydät” ovat miehen ukin tekemiä ja ne ovat olleet meillä kaikissa asunnoissa mukana. Puinen jakkara oli edellisessäkin makuuhuoneessa, mutta ei siellä päässyt ihan oikeuksiinsa. Tuoli puolestaan on ollut kellarissa ja se pitäisi maalata uusiksi jossain vaiheessa. Lisäksi ajatuksena on tuoda keittiökomerossa oleva kaappi makuuhuoneeseen niin tämä lapsuudenkodista mukaan ottamani kaappi pääsisi myös parempaan käyttöön. Toinen asia, mikä ilahdutti makuuhuoneen sisustamisessa oli tyynyjen saaminen seinää vasten. Oli hauska huomata, että olen sen kummempia pohtimatta hankkinut hyvän määrän ruskean ja beigen sävyisiä tyynyjä. Mies onkin hieman kuittaillut tyynyjen määrästä, mutta maanläheiset värisävyt sekä eri tekstuurit tuovat kivasti pehmeyttä ja lämpöä valkoisen pariksi. Valko-beige väriyhdistelmä muistuttaa itseäni meidän toisesta kodista, jossa väriyhdistelmää oli käytetty paljon. 10 vuoden tauon jälkeen beige toimii jälleen, jos sävy vain on oikea. Tyynyihin sopivaa ruskeaa löytyy myös entisestä lasten huoneen matosta, mikä jäi kokonsa vuoksi meidän huoneeseen. Matto on villaa, mikä itsessään tuo ja lisää makuuhuoneen kodikkuutta. Yöpöytien tavarat ovat myös entisiä, kynttilänjalkaa lukuunottamatta. Sen mies löysi edeltävänä viikonloppuna eurolla ja sille löytyikin samantien paikka. Loistava löytö!

Parasta vaihdoksessa oli lasten kommentit ja ilo vaihdoksesta. Kaikki tuntuivat haluavan meidän sänkyyn löhöilemään. Lapset eivät olleet yhtään pahoillansa siitä, että heille tuli tilalle pienempi huone. Lapsilla on kuitenkin yleensä koko alakerta käytössään leikkiessään sisällä. Näin huonejärjestys tuntui luonnollisemmalta, miksi emme vain tajunneet tätä aiemmin. Nautitaan nyt, kun voidaan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.