Miljöö

Lammassaari

4.7.2016

IMG_0636

Lammassaari

Pitkospuut

IMG_0612

Kaislikko

 

Vietimme Juhannusta kaupungissa, nauttien kaupungin hiljentyneestä sykkeestä. Halusimme kuitenkin nauttia samalla luonnosta, joten suuntasimme Lammassaareen, mikä sijaitsee Viikissä Vanhankaupunginkosken tuntumassa. Lammassaareen pääsee Pornaistenniemen kävelysillan kupeesta. Kulku käy ensin metsäpolun ja sillan kautta, minkä jälkeen tie vie pitkospuita pitkin Lammassaareen. Pitkospuita reunustaa korkea kaislikko ja näkymä on hyvin autenttinen. Tuulen virettä myötäileviä kaisloja ja kauniisti harmaantuneita pitkospuita. On vaikea kuvitella olevansa kaupungissa, vaikka toisen puolen siluetissa kohoavat Arabianrannan kerrostalot koittavat siitä muistuttaa.

Itse Lammassaaressa voi suunnata vasemmalla suunnalla sijaitsevaan lintutorniin, josta voi bongailla lintuja sekä kyyttöjä. Kiikarit kannattaa napata mukaan niin eläimet näkyvät paremmin. Saaren keskeltä löytyy 1905 rakennettu hirsirakennus nimeltä Pohjolan pirtti ja oikealle suunnatessa voi puolestaan jatkaa matkaa Kuusiluotoon, josta varsinaiset lampaat löytyvät. Lammassaaressa ollessa tulee muistaa kunnioittaa mökkiläisten rauhaa ja yksityisyyttä pysymällä yleisillä reiteillä sekä alueilla. Me kävimme tällä kertaa vain lintutornissa, sillä menimme pienimmän lapsen ehdoilla ja matka Lammassaareen edestakaisin oli sopiva, kun rattaita ei kannata ottaa mukaan. Retki oli mukava ja onnistunut, vaikka menomatkalla saimme seuraa muutamasta ärhäkkäästä mehiläisestä.

Seuraavalla kerralla pääsemme toivottavasti Kuusiluotoon asti ja valitsemme menoajan niin, että olisi vieläkin hiljaisempaa. Pidän siitä, kun saa kulkea ja ihastella omassa rauhassa. Seikka korostuu pitkospuilla, kun vastaantulijoita on väistettävä, vaikka aamupäivä Juhannuksena olikin suhteellisen rauhaisa. Matkalla ei kuitenkaan voinut välttyä ajatukselta, kuinka hienoa on päästä näin kauniisiin paikkoihin jopa kaupungissa. Hetken voi kuvitella olevansa aivan jossain muualla.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.