Sisustus

Kun aika on

13.11.2017

 

Oikotien mainoksessa sanotaan, kun aika on, millä viitataan oivasti asunnon vaihtamiseen. Ajankohtainen lausahdus meillekin, sillä olemme myyneet asuntomme ja muutamme vielä tämän kuun aikana. Nopeaa toimintaa aivan kuten asunnon myynti. Kaikki on tapahtunut kuukauden sisällä, joten ei ole ihme, jos pää ei meinaa pysyä menossa mukana.

Miksi sitten myydä rakastamamme asunto, mikä on vastikään remontoitu omaan makuumme sopivaksi? Aikomuksemme oli asua vuosi pari pidempään, vaikka loppu elämän kodiksi emme asuntoa ostaneet. Muuttohaaveet nostavat meillä yleensä päätään kahden vuoden asumisen jälkeen. Maaginen raja taitaa olla peruja siitä, että remontoinnin jälkeen ehtii asua hetken, kunnes toisenlainen asuminen alkaa kiinnostamaan ja elämäntilanne puoltaa päätöstä. Viimeisimmän asunnon remontoinnin aikana vitsailimme miehen kanssa puolileikillä, että kun kaikki on valmista niin pitää muuttaa. Kuulostaa varmasti hullulta niiden korvaan, jotka karsastavat muuttamista eivätkä voisi kuvitella asuvansa muualla. Me ihmiset kuitenkin olemme erilaisia, sitä joko ymmärtää tai sitten ei. Me olemme kohdanneet tätä ymmärtämättömyyttä jokaisen asuntomme kohdalla, mutta pysymme uskollisina itsellemme. Se on toiminut tähänkin mennessä. Asuntoasioihin liittyvissä päätöksissä on kuunneltava itseään ja sydäntään, mutta järkeä ei pidä silti unohtaa. Tämä oli yksi oleellinen syy myydä asunto nyt. Taloyhtiölle tulevat remonttimaksut olisivat syöneet meidän omaan remonttiin laittamaa panostusta, jos  maksusumma tulisi ostajalle könttänä hinnan lisäksi. Nyt sen voi vielä valita osissa maksettavaksi. Pieniä asioita, mutta isoja vaikutuksia.

Itse puolestaan suuntamme lähemmäs Helsingin keskustaa. Olemme alkaneet haaveilemaan ensimmäisen asuntomme kaltaisesta asunnosta, jossa olisi huonekorkeutta, isot ikkunat ja ehkä jotain muita erityispiirteitä. Tällä kokoonpanolla rahamme eivät kuitenkaan riitä keskusta-asuntojen hintoihin, mutta vuokralle riittävät. Vuokralle meno tuskin olisi ollut vaihtoehtomme, jos emme olisi ennen viimeistä asuntoamme olleet vuokralla, kun odotimme asuntoon pääsyä. Me kuitenkin rakastimme vuokralla oloa, elämä tuntui huolettomammalta. Ei tarvinnut huolehtia pihasta, remonteista tai muista omistusasuntoon liittyvistä seikoista. Aikaa tuntui olevan enemmän lasten kanssa ulkona olemiseen, kaupungilla käymiseen ja elämästä nauttimiseen. Kirjoituksesta voi aistia sen, että kaipaamme tässä vaiheessa elämää elämäämme helppoutta ja mukavuutta eikä ihme. Olemme kuitenkin reippaasti alle 40 vuotiaita ja takana on jo neljä omaa asuntoa, mitkä remontoitu ja myyty itse. Lisänä kolme lasta ja yritys. Ei ihme, jos kaipaamme hengähdystaukoa. Olemme innoissamme tästä muutoksesta, vaikka kieltämättä jännittää myös muuttaa toiseen kaupunginosaan, vaikka meiltä löytyykin sieltä tuttuja. Lapset ovat onneksi olleet yllättävän positiivisilla mielillä muutosta, emme  kuitenkaan ole muuttamassa oleellisesti kauemmaksi tai poistumassa täysin Maunulasta. Vuokralla olessa voimme rauhassa pohtia, mitä tulevaisuudelta haluamme asumisen suhteen.

Oheen laitoin muutamia kuvia, mitä otettiin myynti-ilmoitusta varten. Alkavat olemaan viimeisiä kuvia asunnosta, koska muuttolaatikot ovat vallanneet tilat jo sen verta hyvin.  Kiitos lukijoille mukana olosta tämän asunnon eri vaiheissa! Yhden aikakauden loppu on kuitenkin toisen alku. Korttelissa pysytään, jatkossa astetta kirjaimellisemmin 🙂

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Villis 13.11.2017 at 18:19

  Ai hurja, ai hurja, mutta ymmärrän tekstisi oikein hyvin! Vaikka kuolaankin näitä viimeisiä kuvia, kuten kaikkia muitakin aiemmin, niin uskon että tällä tyylitajulla ja osaamisella teette paikasta kuin paikasta täydellisen kodin itsellenne. Teitte tuosta kodista niin kodikkaan ja aikansa helmen, että olisin voinut jättää tämän mummin_ talon jo monesti ja muuttaa Maunulaan kahta kättä heiluttaen:) Tuota helppoutta kohti meistä jokainen jossain vaiheessa unelmoi ja te löysitte nyt hyvän sauman siihen.
  Oikein mukavia uusia hetkiä perheellenne uuden edessä!!! Niin, tapaammeko enää Korttelissa- blogin tai instagramin parissa uudessa kodissanne?

  • Reply korttelissa 18.11.2017 at 21:36

   Kiitos paljon Villis 🙂 Täällä ihan punastuu. On hienoa, että olemme saaneet kokea niin erilaisia koteja ja uusi koti on aika helmi sekin. Blogi ja ig jatkuvat, ne antavat paljon myös itselle. Palo samoja asioita kohtaan on edelleen, vaikka ympäristö hieman muuttuu 🙂

 • Reply Viivi / Pilviraitti blogi 13.11.2017 at 19:56

  Joku saa tästä ihanan kodin. Onnea teille uuteen!

  • Reply korttelissa 18.11.2017 at 18:38

   Kiitos Viivi! Niin saa ja onni oli kokea tämä, niin voi hyvillä mielin jatkaa uusiin kokemuksiin 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.