Ruoka

Kolmen Suklaan Cookiet

25.10.2017

 

Yksi kulutetuimmista resepteistämme on tämä cookieresepti, minkä lopputuloksena syntyy ihanan rapeita cookieta kolmella eri suklaalla. Lapset kyselevät yleensä cookieiden perään, jos edellisestä leivonta kerrasta tulee kuluneeksi liian pitkä aika. Cookiet ovat parhaimmillaan leivontapäivänä, koska ne ovat silloin rapeimmillaan. Kotitekoiset leipomukset eivät usein kestä hyvänä pitkiä aikoja, koska niissä ei ole säilyvyyttä parantavia ainesosia. Cookieiden koostumus alkaa seuraavina päivinä pehmenemään, mutta hyvällä tuurilla voi käydä niin, ettei niitä edes jää seuraavalle päivälle 😉 Kaupanpäällisiksi cookieista leviää kotiin vastustamaton tuoksu.

Resepti:

200g voita

1 1/2 dl hienoa sokeria

1 kananmuna

1 rkl vaaleaa siirappia

3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl mantelijauhoja

3 rkl tummaa kaakaojauhetta (Valrhona kaakaojauhe)

1 tl ruokasooda

1 tl vaniljasokeria

1 pss daimrakeita

70 g valkosuklaa (Valrhona Opalys levy)

70 g paahdettu valkosuklaa (Valrhona Dulcey levy)

 

160°c astetta/ n.10 min kiertoilmauunissa

 

Sekoita pehmeä voi sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja siirappi vaahdon sekaan. Sekoita kuiva-aineet vehnäjauhot, mantelijauhot, kaakaojauhe, ruokasooda sekä vaniljasokeri keskenään ja lisää seoksen sekaan siivilän läpi. Rouhi suklaat ja pienennä tarvittaessa hieman daimrakeita. Lisää suklaat seokseen. Voit nostella taikinasta lusikalla pieniä kekoja leivinpaperille tai käyttää kertakäyttöistä pursotinpussia, mihin saa leikattua isomman aukon ja pursotettua siististi. Keksit leviävät pelillä, joten kekojen väliin kannattaa jättää hieman väliä. Taikinasta tulee noin kolme pellillistä pienempi kokoisia cookieita. Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana siinä mielessä, että liian pitkä aika tekee cookieista kuivahkoja ja liian lyhyt aika puolestaan vähentää cookieiden rapeutta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply