Sisustus

Kesän keräilyjä

5.8.2015

IMG_4451Muuttojen vuoksi olemme lähinnä hankkiutuneet ylimääräisestä tavarasta eroon. Uusi asunto ei ole neliöiltään vanhaa kovin paljon isompi, mikä edesauttaa hyvin vähemmän on enemmän-metodin jatkamista. Minimalismi ei kuitenkaan ole tavoitteemme, vaan sopiva tasapaino tilassa, missä tavaroilla ja esineillä on funktionsa niin, että kodikkuus ja tilantuntu ei häiriintyisi oleellisesti. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta ainakin oikeaan suuntaan tunnuttaisiin olevan menossa. Edelliset seikat huomioiden kesän aikana tehdyt hankinnat ovat pysyneet maltillisina. Hankinnoista kaksi ovat olleet varsinaisia keräilyhankintoja, mitä sarjoja meiltä on löytynyt entuudestaan.

Arabian mittakannusarjaa on kahta erilaista, toisen muotokieli on vanhanaikaisempaa ja hienostuneempaa, kun toisen linjakkaampaa ja konstailemattomampaa. Arvata saattaa, että jälkimmäinen on enemmän meidän makuun. Keräilyharrastuksen alkuaikoina hankimme saman sarjan pienen desilitran vetoisen mittakannun huutokaupasta ja siitä lähtien on ollut haave lisäyksestä sarjaan, mutta sarjaa ei ole osunut tielle kohtuullisella hinnalla. Fiskarsin antiikkimarkkinoilla silmät osui samaan kannuun, mutta hinta kirpaisi liikaa, joten kannu jäi haaveeksi. Pian tämän jälkeen meidän kannu tuli kirpputorilla vastaan ja hinta oli kohtuullinen, kun siitä sai hieman vielä tingittyä.

Toinen keräilysarjan täydennys on pieni valkoinen Alvar Aallon maljakko, minkä hinta oli varsin edullinen. Sarjasta meiltä löytyvät myös keskikokoinen sekä iso maljakko, mitkä ovat olleet hyvällä käytöllä. Siinä missä värilliset lasiesineet ovat yleensä lasiesineissä arvokkaampia ja joillakin halutuimpia niin itseä mielyttävät eniten valkoinen, kirkas tai matta lasi.

IMG_4428Kuvissa näkynyt pärekori on myös kesän tulokas, mutta hankinnasta ei sinänsä voi puhua, koska saimme tämän miehen mummolasta, missä se koristi aitan seinää. Kori on toiselta puolelta hieman rikki, mutta koriin on enemmän tunnesidettä kuin jos ostaisi vastaavan ehjän jostain muualta, joten kaiken ei aina tarvitse olla priimaa.

IMG_4440 (1)

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.