Sisustus

Kalevala Koru Joulukoristeet

15.12.2016

kalevala-koru-joulukoriste-2011

kalevala-koru-joulukoriste-2008

kalevala-koru-joulukoriste-suojelus

kalevala-koru-joulukoriste-2007

kalevala-koru-joulukoriste-mirha

kalevala-koru-joulukoriste-havu

kalevala-koru-joulukoristeet

kalevala-joulukoristeet

 

Joulu lähestyy ja joulukoristelut ovat hyvällä mallilla. Yhdet rakkaimmista joulukoristeistani ovat Kalevala Korun joulukoristeet, mistä kirjoittelin hieman jo viime jouluna. Ensimmäinen Kalevala Korun joulukoriste ilmestyi vuonna 2005 nimeltään juhlayö. Joulukoristeet ilmestyivät yhtenäisellä teemalla vuoteen 2014 asti, minkä jälkeen joulukoristeiden teema vaihtui kertomaan Pupu Isoloikan tarinasta.  Itselläni on toistaiseksi vain näitä aikaisempia joulukoristeita, joiden muodot vaihtelevat jouluisien teemojen mukaan ja niissä jokaisessa roikkuu erilainen koristehelmi. Kalevala Korun joulukoristeet on tehty pronssista ja ne ovat muodostuneet joulukoristeiden ohella keräilykohteiksi. Keräilykohteiksi tuleminen on merkinnyt hinnan nousua varsinkin niille joulukoristeille, mitä ei enää ole saatavilla kaupoista. Pyyntihinnat vaihtelevat n.25€-150€ tietämillä, tietenkin hieman eri asia, mitä ostajat ovat valmiita maksamaan, mutta harvinaisempien joulukoristeiden hinnat pyörivät yleisesti ottaen n.40€-100€ välimaastossa.

Itseltäni puuttuu kymmenen ensimmäisen joulukoristeen sarjasta neljä. Miehelle olen parina viime vuotena vinkannut, että voisi olla hyvä joululahjaidea, mutta liian kalliilla joulukoristeita ei tarvitse hankkia. Keräilyssä pitää olla keräilyn tuntua, jos kaiken hankkii heti niin fiilis ei ole sama. Puuttuvista koristeista eniten kaipaisin koristetta, mikä on yhden lapsen syntymävuodelta, sillä kahden muun lapsen syntymävuodelta on jo omansa. Tästä ideasta Kalevala Korun joulukoristeiden keräily alunperin lähtikin, kun ihastuin kuopuksen syntymävuoden joulukoristeeseen. Joulukoristeet ovat kuitenkin itselleni ensisijaisesti joulukoristeita ja keräily on toissijaista. Koristeet miellyttävät omaa silmääni, pronssin väri hehkuu kauniisti niin luonnon valossa kuin tunnelma valaistuksessa. Olen kuin harakka, joka lumoutuu metallin välkkeestä 😀 Eri väriset koristehelmet puolestaan läpäisevät kauniisti valoa ja tuovat koristeisiin hienon lisäulottuvuuden. Lisäksi Kalevala korun joulukoristeet sopivat upeasti meidän olohuoneen sisustukseen, pronssin väri korostuu hienosti vihertävää seinää vasten ja koristeet istuvat hyvin vanhojen huonekalujen sekä tavaroiden pariin. Tästä syystä nämä joulukoristeet saavatkin kunnian toimia meidän kuusen korvikkeena toimivan oksan lähes ainoina koristeina.

 

Alempana näkyvät kaikki tähänastisista Kalevala Korun joulukoristeista:

 

Kuva:  Kalevalakoru.fi              

                                                                                                                         

2005 Juhlayö, 2006 Idän tähti, 2007 Seimi, 2008 Sointi, 2009 Revontuli

2010 Lapin taika, 2011 Juhlan aika, 2012 Havu, 2013 Mirha, 2014 Suojelus

 

 

kalevala-koru-joulukoriste-janis

kaleva-koru-joulukoriste-tilhet

 

 

 

 

 

 

 

 

              Kuva: Kalevalakoru.fi                                                                                                                               Kuva: Kalevalakoru.fi     

2015 Satumainen joulu, 2016 Tilhet

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.