Sisustus

Joulu tuli taloon

17.12.2015

Marimekko kuusikossa

Kalevala koru

Himmeli

marimekko kuusi

jouluasetelma

Momo kirja

IMG_5464

Kotia on hiljalleen koristeltu joulun kunniaksi. Olen jouluihminen ja joulu on yksi tärkeimmistä juhlista itselleni, mutta silti haluan pysyä suhteellisen maltillisena koristelun suhteen. Muutoinkin joulun lähestyessä halu rauhoittua ja hiljentyä kasvaa, vaikka hiljentyminen lapsiperheessä onkin vähän toisenlaista hiljentymistä. Lapsien myötä olemme viettäneet jouluaattoa oman perheen kesken, joten omat perinteet ovat päässeet muokkautumaan hyvin.

Joulukoristelun päävärinä toimii valkoinen, mitä on piristetty hieman punaisella, metallin sävyillä sekä havujen vihreällä. Valkoiset joulutähdet ovat suosikki joulukukkani ja niitä meillä on yleensä vähintään kaksin kappalein. Lisäksi hankin myös hyasintin, mutta lähinnä sen ihastuttavan tuoksun takia, mikä muistuttaa lapsuuden jouluista. Joulukukkien ohella erilaiset jouluvalot ovat itselle mieluisia ja niiden merkitys tuntuu korostuvan lumen vähäisyyden vuoksi. Valotähdet, kyntteliköt sekä ulkovalot saavat seurakseen myös oikeita kynttilöitä. Esillä olevia koristeita on hankittu yhteisen matkan varrella, vaikka myös lapsuuteni koristeita löytyy. Koristeltu paperitähti oli yksi ensimmäisiä yhteisiä joulukoristeitamme ja pidän erityisesti sen vanhahtavasta ulkoasusta. Metallisen himmelin olemme myös ostaneet jo vuosia sitten ja sille oli koukku jo valmiina odottamassa portaikon yllä. Valoisalla säällä himmelistä piirtyy kaunis varjo taustaseinälle.

Himmeli on tehnyt upean paluun suosituksi joulukoristeeksi, mutta tunnumme olevan muutenkin ajanhermolla, vaikka tarkoitusperät ovat toiset. Nimittäin suosiossa olevat metallivärit löytyvät meiltä Kalevala korun joulukoristeiden pronssin muodossa. Kalevala korun joulukoristeiden erilaiset muodot sekä niissä roikkuvat koristeet ovat erityisesti mieleeni. Sinänsä oli harmi, kun tämän vuoden joulukoriste poikkesi edellisistä, mutta sitä paremmalla syyllä voi haaveilla puuttuvista koristeista, sillä osalle koristeet ovat keräilykohde. Kalevala korun joulukoristeet roikkuvat oksalla, mikä edustaa meidän joulukuusta. Yksi erikoisimpia perinteitämme on ollut kuusettomuus ellei lasten pientä valkoista tekokuusta lasketa. Emme vain ole kokeneet kuusta tarpeelliseksi, oksat ja havut ovat riittäneet hyvin, kun muuallakin on päässyt ihastelemaan kuusia. Huonekuusen epäilen puolestaan olevan liian pitkäikäinen ratkaisu. Luonnon materiaalit tuovat kuitenkin mukavaa lämpöä koristeluun ja mikä parasta ne eivät maksa kuin vaivan hakea ne metsästä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.