Sisustus

Huippulöytö!

2.9.2015

Toissa viikon lauantaina vietettiin Siivouspäivää ja olimme koko perheen voimin menossa kiertelemään lähistöllä sijaitseviin paikkoihin. Vitsailimme miehen kanssa ennen lähtöä, että ottaisimme kisan, kumpi tekee paremman löydön, vaikka mies tapaa aina tehdä parhaat löydöt. Saavuimme puistoon, missä oli jo kunnon tohina päällä, suurin osa myyjistä oli asettautunut ja ostajia vilisi pöytien lomassa. Muutaman pöydän jälkeen katseeni kiinnityi kiinnostavan muotoisiin aterimiin, mitkä henki momo-aikakautta. Tutkiessani aterimia tarkemmin niistä löytyi copenhagen-teksti ja myyjä tuli luokseni kertomaan, että aterimet ovat tanskalaista desingnia. Myyjän lisätessä, että koko setti lähtisi kymmenellä eurolla olin aivan haltioissani eikä ostopäätöstä tarvinnut sen enempää miettiä. Varsinkaan, kun myyjä kertoi vielä, että joku oli aiemmin katsonut aterimia, mutta jättänyt ne harkintaan. Kerrankin oli tuuri mukana matkassa!

50-luku aterimet

Kotona googletin aterimista lisää tietoa ja omat epäilyt sekä myyjän tiedot pitivät paikkansa. Aterimet on suunnitellut kuuluisa tanskalainen arkkitehti/suunnittelija Erik Herlow vuonna 1954. Aterinsarja on nimeltään Obelisk ja tehty aikanaan Copenhagen cutlery:lle ruostumattomasta teräksestä. Ulkomaisella myyntisivustolla oli suunnilleen saman suuruisesta aterinsarjasta oli maksettu hieman alle 300€, joten huippulöytö tosiaan! Tietojen myötä piti tietenkin vähän kehuskella miehelle, kerta kisaamaan lähdettiin. Vaikkakin koko leikkimielinen kisa oli jo meinannut unohtua 😀

Hauskaa aterinjutussa on myös se, että olemme miehen kanssa puhuneet moneen otteeseen aterinsarjan hankkimisesta, mutta asia on joka kerta lykkääntynyt, koska polttavaa tarvetta aterimille ei ole ollut. Yksi mieluisammista vaihtoehdoista on ollut Hackmanin Lion-sarja, mikä sattuu hieman muistuttamaan Obelisk-sarjaa. Kädensija on sarjoilla kuitenkin erilainen ja Lion-sarjan hankinta on aina tyssännyt muoviseen kädensijaan, mikä ei ole miellyttänyt tarpeeksi. Nyt voimme kuitenkin hyvillä mielin unohtaa aterinhankinnat.

obelisk cutlery

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.