Sisustus

Eteinen

2.3.2016

woods tapetti

Eteinen

kuuskulmalaatta

pukkila kuuskulmalaatta

Kuten edellisessä jutussa oli jo mainittu niin meille tuli vihreä kuuskulmalaatta eteiseen. Värivalinta ei ollut nopea, sillä valinnanvaraa oli paljon. Valitsimme Pukkilan valikoimasta, missä on runsas valikoima eri värejä esimerkiksi vihreästä väristä löytyi myös tummempi sävy ja harmaata oli useaa erilaista. Omia suosikkeja olivat tämän vaaleamman vihreän lisäksi vanha roosa sekä perinteikäs tiilenpunainen. Roosa olisi kuitenkin ollut ehkä vielä ”rajumpi” valinta kuin vihreä ja punainen puolestaan liian tumma sekä toimimaton meidän väriskaalaan. Meinasimme kallistua harmaaseen väriin, mutta seinien värivaihdoksen myötä totesimme, että harmaa olisi ehkä kuitenkin liian moderni meille. Vihreä puolestaan toimisi talon henkeen sekä seinien ja muun sisustuksen kanssa, vaikka seinän sävy onkin eri vihreä niin se ei ole häiritsevästi erilainen.

Vihreä väri toimii hienosti myös valkoisen, mustan sekä tammen parina. Mustavalkoisena kontrasti olisi liian kova, mutta murrettu vihreä sekä tammi tuovat tilaan kaivattua lämpöä. Keskivihreä sävy toimii myös valon ja lian kannalta, vaaleassa lika näkyisi ensimmäisenä ja tumma puolestaan söisi valoisuutta pimeään aikaan. Valoisuutta on tarkoitus saada lisättyä jossain vaiheessa uudella tuulikaapin väliovella, koska ulko-oven lasista pääsee valoa sisään. Eteisen lattian myötä myös portaikon materiaali vaihtui, kokolattiamatosta parkettiin. Sävyero materiaalien välillä ei ollut suuren suuri, mutta vaikutelma sitäkin isompi. Parketti tuo tilaan tyylikkyyttä, vaikka porraslistat uupuvat vielä lattialistojen ohella. Lisäksi puhdistaminen on paljon helpompaa.

Eteistä on muokattu muutoinkin muutosta lähtien, maalattu vaaleammaksi sekä vaihdettu vaaleampaa tapettia, mikä istuu talon aikakauteen eli cole&sonin woods-tapetti. Lisäksi säilytysratkaisuja on jouduttu pohtimaan kunnolla, koska eteinen on pieni ja toimii samalla ohikulkuna ala-ja yläkerran välillä. Ikean metallinen lipasto toimii oivasti tilassa, jokaiselle perheenjäsenelle löytyy oma lokeronsa sekä kasseille ym. omansa. Lipaston päällä on laskutilaa ja alle jää tilaa vielä kengille. Tuulikaapin vieressä oleva naulakko on kiinteä, mutta viisihenkisen perheen ulkovaatteet eivät mahdu yksistään siihen, joten oli saatava naulakkoratkaisu, minkä voisi ulottaa portaikon seinämään niin, että tilaa jäisi vielä kulkea hyvin. Muuton dots nupeilla ratkaistiin tämä ongelma ja tila jää mukavan ilmavaksi, vaikka lasten ulkovaatteet roikkuvat niissä. Olemme tyytyväisiä eteiseen, vaikka viimeistely vielä odotuttaa. Eteisen remontin myötä niin sanottu remontti on tullut päätökseen, koska suurimmat muutokset on tehty. Viimeistelyä sekä pientä laittamista toki vielä löytyy, mutta tuntuu hienolta saada suurin urakka päätökseen, koska seuraava juttu on jo meneillään eli yrityksen laajentaminen. Tästä syystä blogipostauksia tulee aiempaa harvemmin, mutta Instagramin puolelta voi halutessaan seurata ajankohtaisempia päivityksiä.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.