Sisustus

1 huone ja 2 lasta

31.1.2017

lastenhuone

IMG_6116

brio-leikkihella

Lundia hylly

 

Lastenhuoneessa on tapahtunut hiljalleen muutoksia, koska osa kalusteista vaati päivitystä lasten kasvamisen vuoksi. Edellinen pöytä alkoi olemaan liian pieni kahdelle lapselle ja kerrossänky olisi pitänyt vaihtaa viimeistään syksyllä isompaan. Lisäksi vaihtuivat tuolit, matto sekä seinän väri. Kokonaisvaltaisesta muutoksesta huolimatta muutos toteutettiin samalla periaatteella kuin aikaisemmat muutokset eli uusien kalusteiden hankinnat rahoitetaan tieltä väistyvien kalusteiden myynnillä. Me puolestaan etsimme käytettynä sopivan korkuista Lundian hyllyä, mihin saisimme toteutettua samalla työtasot lapsille. Oikean korkuisen hyllyn löytäminen oli hankalaa. Etsin pitkään netin myyntipaikoista tavallista lyhyempää n.150cm korkeaa Lundian hyllyä tai tikkaita, jotta hyllykokonaisuudesta ei tulisi liian massiivista. Tuloksettoman etsinnän jatkuessa aloin pohtimaan pitäisikö alkaa harkitsemaan jotain muuta vaihtoehtoa. Yhtenä päivänä lähdimme kuitenkin kiertelemään tutulle kirpputorille ja siellä tuli vastaan juuri oikean korkuinen Lundian hylly! En meinannut uskoa silmiäni ja saimme vielä tingittyä hintaa. Meidän tarvitsi enää vain etsiä hyllyyn toinen samanlainen pöytätaso, mikä meillä oli jo hankittuna ennen hyllyä ja se löytyi onneksi helpommalla. Osien saamisen jälkeen freesasimme pöydän maalilla uuteen uskoon ja lopputulos oli erittäin onnistunut.

Hyllykokonaisuuteen tuli molemmille lapsille omat pöydät sekä säilytystilaa, mikä on kätevää tilan säästämisen kannalta, kun yhdessä huoneessa on kaksi lasta. Tämä seikka korostui entisestään, kun päätimme myydä kerrossängyn pois ja hankkia tilalle kaksi erillistä sänkyä. Sängyiksi ostettiin Ikean uudistuneet Minnen-sängyt, joiden väri päätettiin yhdessä lapsen kanssa. Huoneen järjestystä oli kuitenkin muutettava kahden sängyn vuoksi. Oleellista oli, että tila olisi käytännöllinen ja lapsilla olisi tilaa leikkiä lattialla. Vaatekaappia siirtämällä toivotut asiat saatiin mahdollistettua. Molemmille lapsille syntyi niin sanotusti oma puolensa, vaikka lapset eivät ole kaivanneet omaa tilaa ja kaikki on yhtä yhteistä kuin ennenkin. Erilliset sängyt ovat kuitenkin olleet hitti niin lasten kuin aikuisten mielestä. Oleellisin syy on varmaan se, että iltaisin voi istua kummankin lapsen viereen. Yllättävää muutoksessa oli se, että lapsille jäi lähes yhtä paljon leikkitilaa kuin kerrossägyn kanssa. Huoneesta poistettiin kyllä yksi kaappi tilan puutteen vuoksi, mutta sen sisältämät lelut saatiin mahdutettua hyllyyn ja sänkyjen alla oleviin lelulaatikoihin.

Muutoksen myötä oli myös maalattava uudelleen, sillä vaatekaapin takaa paljastui hieman eri sävyinen valkoinen, kuin muun seinän valkoinen. Valkoisen sijasta päätettiin kuitenkin maalata seinä ja sen viereinen seinä toisella värillä. Maalikaupan sijaan ajattelin ensin testata meiltä löytyvien parin maalijämän sekoittamista yhteen. Toinen oli liian rusehtava väri ja toinen taas liian harmahtava väri, yhdessä väreistä tuli mukavan lämmin harmaan sävy, mikä taittaa ruskeaan. Itselleni harmaan sävyn on oltava lämmin kylmän sijasta, sillä kylmän sävyinen harmaa on omaan makuun moderni ja liian kolkon tuntuinen. Hyllyn harmaa taittaa myös ruskeaan, mutta sävy on vaaleampi kuin seinässä, jolloin hylly erottuu edukseen taustasta. Harmaa väri on siitä kätevä, että se toimii mustan ja valkoisen tavoin muiden värien kanssa. Villamaton pehmeän ruskea sävy toimii kauniisti harmaan kuin mustan kanssa. Näihin väreihin on yhdistetty kontrastiksi vaaleanpunaista, mitä on vuodevaatteissa ja muutamissa pientavaroissa, mutta kokonaisuus kaipaa vielä hieman kontrastia tuomaan pehmeyttä. Mutta niinhän sitä tavataan sanoa, että koti ei ole koskaan täysin valmis eikä tarvitsekaan olla. Me kuitenkin olemme tyytyväisiä tämän hetkiseen tilanteeseen, lastenhuone on toimiva ja mieleinen myös lasten mielestä.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Laura 6.2.2018 at 20:35

  Vanha postaus jo, mutta olisin kysynyt tuosta lundian hyllystä, onko se kiinnitetty seinään, vai riittääkö tukiristikko? Olemme muuttamassa vuokra-asuntoon ka koitan välttää reikien tekemistä seiniin ja mietin voinko lainkaan ottaa lundian hyllyjämme käyttöön.

  • Reply korttelissa 8.2.2018 at 12:57

   Hei,

   Tuo kahden työpöydän kokonaisuus on meillä tukiristikolla käytössä. Koululaisella meillä on käytössä myös vastaavanlainen Lundian työpöytäkokonaisuus, mutta yhdellä pöydällä ja se on laitettu seinään kiinni. Seinäkiinnistys tuo kyllä enemmän turvallisuutta, jos lapsia tai eläimiä, joilla mahdollisuus saada hylly kaadettua. Juuri mietittiin, kun itsekin muutettiin vuokralle, että laitetaanko tuo isompi seinään kiinni, mutta toistaiseksi ollaan tukiristikon varassa 🙂

   Terveisin Jenny

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.